Over OYÉ

Wie is OYÉ

Ik ben Gwenda, 38 jaar. Ik hou van het creëren van nieuwe dingen. Als de persoon achter OYÉ en de maker van alle accessoires neem ik jullie graag mee in mijn verhaal.

In een wereld waar we 24/7 geprikkeld worden, waar onze aandacht voortdurend wordt opgeëist en vervolgens helemaal verdeeld wordt, is het ook voor jou vast niet onbekend dat de aandacht voor jezelf – veelal onbewust en ongewild – vaak op een laatste plaats komt te staan. Ook ik werd hier recent mee geconfronteerd en van daaruit is OYÉ eigenlijk ontstaan.

Ik ben op zoek moeten gaan naar hoe ik de aandacht terug op mezelf kon vestigen. En hoe ik terug orde kon scheppen in de chaos in mijn hoofd. Nog steeds een leerproces met vallen en opstaan, maar inmiddels ook een proces dat onder meer heeft geleid tot wat OYÉ vandaag is.

"

Op zoek naar rust…

In mijn zoektocht naar de rust in mijn hoofd ben ik afgelopen periode mezelf gaan verdiepen in het met de hand produceren van zilveren juwelen en lederen handtassen. Ook tot op vandaag blijf ik mezelf hierin ontwikkelen. Het is voor mij een onmisbare hulp, maar eveneens een passie geworden.

Het productieproces op zich dwingt mij om mijn focus terug te brengen naar datgene die ertoe doet. Het helpt mij terug de aandacht naar mezelf te brengen. En het helpt mij om de prikkels, die voortdurend mijn aandacht opeisen, even on hold zetten. En net dàt wil ik ook bij anderen teweeg brengen.

Met OYÉ wil ik die verdeelde aandacht terug brengen naar jou als persoon. Met accessoires die er niet alleen zijn om jezelf mee te verwennen en je look compleet mee te maken, maar met eveneens mooie handgemaakte producten die je – tussen alle prikkels door – je even laten stilstaan bij jezelf en datgene die ertoe doet. Stijlvolle accessoires die stiekem je aandacht trekken en met een kleine subtiele hint je even terug brengen naar de essentie.

"

Meer dan alleen maar een accessoire.

Achter elk handgemaakt accessoire binnen de OYÉ collectie zit een bepaalde gedachte. Een vaak herkenbare gedachte die we in de drukte van de dag dikwijls uit het oog durven te verliezen of uit de weg gaan omdat het nu toch even niet goed uitkomt. 

Elk accessoire draagt een eigen naam die de kleine subtiele hint vertegenwoordigt waaruit een ontwerp is ontstaan of vervaardigd. Een extra dimensie aan dat dagdagelijks juweel of die leuke (hand)tas die van tijd tot tijd er jou doet aan herinneren de aandacht terug te brengen naar jezelf. En tevens ook een herinnering om de hoop vast te houden dat alles goed komt.

Mijn juwelen en tassen zijn er dus niet alleen voor degene die het mooi vinden, maar ook voor degene die op zoek zijn naar net dat ietsje meer… Een handgemaakt juweel of unieke tas dus voor jou… én de aandacht die jij verdient. 

Bij elk item neem ik de nodige tijd om die met de juiste aandacht én met respect voor de ambacht met de hand te vervaardigen. Mijn manier om hopelijk zo ook bij jou iets in beweging te brengen. Om vandaag beter te maken dan gisteren. En dat met een handgemaakt accessoire uit de OYÉ collectie.

What’s in a name?

In dit geval heel veel. De naam OYÉ vindt zijn oorsprong in de Spaanse taal: Hey! Kijk eens! Luister eens!… Kortom: Een Spaanse kreet die om aandacht vraagt. 

Meermaals bezocht ik zelf het Spaanse land… en met zijn lekkere tapas, zonnige siësta’s en zorgeloze ‘mañana’ mindset voelt het toch elke keer opnieuw een beetje als thuis komen. Dus waar 1 + 1 gelijk is aan 2, kreeg ook de som van mijn alles een logische uitkomst: OYÉ.

Gwenda Vanoudendycke

Jouw ontwerper