Ringmaat bepalen en onderhoudtips

Hoe meet ik mijn ringmaat op?

Heb je een ring die goed past? Dan kan je die ring als basis gebruiken. Neem een liniaal en meet de doorsnede van de binnenkant van de ring. Rand dus niet meegerekend. Het aantal millimeters is dan je ringmaat. 

Heb je geen passende ring voor handen? Dan kan je aan de hand van een strookje papier je ringmaat opmeten. Wikkel het strookje papier rond je vinger en teken af waar je maat komt. Meet vervolgens het strookje papier op. Deel hierbij het aantal mm die je hebt opgemeten door 3,14 en je weet de diameter van je ringmaat. Bijvoorbeeld: 53,5 mm / 3,14 = 17,03 => Maat 17  

Soms is het handig om het strookje papier ook eens in ringvorm vast te kleven en na te gaan of je de ring ook over je volledige vinger kan schuiven. 

Hou bij het opmeten er rekening mee dat je vingers doorheen de dag kunnen verschillen van dikte.  

 

Schoonmaken en onderhouden van je OYÉ sieraden

Wanneer je jouw zilveren sieraden veel draagt, kan het voorkomen dat deze na verloop van tijd wat dof worden of dat er wat aanslag op je sieraad komt. Dit heet oxideren, dit is een natuurlijk proces bij het materiaal zilver. Oxideren van sieraden kan ontstaan door onder andere parfum en cosmetica, maar ook de zuurgraad van je huid. Deze zuurgraad is per persoon verschillend en afhankelijk van veel factoren (transpiratie, eetgedrag, alcoholgebruik, medicijngebruik, … ) Gelukkig is zilver gemakkelijk schoon te maken. Onderstaand lees je een aantal praktische tips voor het schoonmaken van je zilveren OYÉ juwelen en onderhouden ervan. 

Schoonmaken en onderhouden van je OYÉ sieraden

Hieronder geven wij je verschillende tips voor het schoonmaken van je zilveren sieraden.

 • Zilveren sieraden schoonmaken met een poetsdoekje voor zilveren sieraden
  Bij elke OYÉ bestelling van juwelen zit een zilverpoetsdoekje als extra die je kan gebruiken om je zilveren sieraden schoon te maken. Het is niet altijd de makkelijkste manier, want je moet soms lang en stevig poetsen, maar het resultaat is er wel. Let op, een zilverpoetsdoekje mag niet in de wasmachine, want dan raakt deze zijn werking kwijt.
 • Zilveren juwelen schoonmaken met afwasmiddel
  Maak een sopje met lauwwarm water en een beetje vloeibare zachte afwasmiddel. Dompel hierin vervolgens je zilveren sieraden. Borstel je sieraden voorzichtig met een zachte (tanden)borstel schoon. Spoel je sieraden vervolgens af met lauwwarm water en droog ze af met een zachte niet-pluizende doek. 

Er zijn nog vele andere manieren om je zilveren sieraden schoon te maken. Zoals bijvoorbeeld met zilverpoets product. Wees echter altijd voorzichtig met je zilveren sieraden. Met onderstaande praktische tips kan jij jouw favoriete juweel goed onderhouden. 

 • Poets regelmatig je sieraden met een zilverpoetsdoekje. Met regelmatig poetsen van je zilveren sieraden kun je dofheid en aanslag voorkomen. Je kan hiervoor het OYÉ- doekje gebruiken die bij je bestelling zit.
 • Doe je sieraden pas om als je parfum, make-up en andere cosmetica hebt aangebracht.
 • Berg je sieraden op in een lucht- en lichtdichte beschermende sieradendoos als je ze niet draagt.
 • Doe steeds je juwelen uit voor sporten, zwemmen, douchen en slapengaan.
 • Ook bij schoonmaken of zwaar werk doe je beter je sieraden uit. 
 • Vermijd contact komen met chemische stoffen.

Alle juwelen van OYÉ zijn vervaardigd uit zilver. Bij een aantal ontwerpen wordt er minimaal gebruik gemaakt van messing. Dit staat steeds ook bij de omschrijving vermeld. Messing is een legering van koper en zink. Het is qua kleur en look het ideale alternatief voor goud. Messing zal door aanraking met de lucht, oxideren. Het kan dan wat verkleuren en er kunnen vlekjes of aanslag op komen. Ook de zuurtegraad van je huid, zweet, zonnebrandolie of lotions kunnen voor aanslag zorgen.

Ook bij deze sieraden zijn bovenstaande tips van toepassing. Heb je echter toch een juweel die je wat extra aandacht wil geven? Stuur mij dan zeker een bericht. Ik besteed met plezier de nodige extra aandacht om jouw juweel opnieuw te laten shinen.